Zamknij

PULLED PORK

kilka słów o:
PULLED PORK-u czyli SZARPANEJ WIEPRZOWINIE

Pulled Pork to klasyka kuchni amerykańskiej.
Oprócz burgera to podstawa amerykańskiego street foodu. Jest to długo pieczona karkówka lub łopatka wieprzowa. Podczas długiego pieczenia mięso staje się bardzo miękkie i delikatne – tak, że rozpada się pod dotknięciem widelca.
Wiele ciekawych przepisów na taką wieprzowinę można znaleźć w sieci.
Polecam przejrzeć internet w poszukiwaniu przepisów na taką wieprzowinę.

Jednakże ja tylko słowem wstępu o tym co to jest Pulled Pork, a sedno całego tego posta to fotografie, które zrobiłam dla nowootwartej knajpy w samym centrum Katowic – dla BUŁKĘS-a !
Sfotografowałam i zakosztowałam tej długo pieczonej wieprzowiny.

BUŁKĘS pochwalam za przywiązanie wagi do detali – loga na słoiczkach ze sztućcami, pieczątki z logo pod każdym pulled porkiem. Uwielbiam taką dbałość o szczegóły, bowiem sama przywiązuję do tego (czasem aż nadto) wagę.

Zdjęcia wykonałam w BUŁKĘS-owskim ogródku, wykorzystując otoczenie, które jest tam na stałe – skrzynki drewniane, zioła, stoliki, palety, drzwi itd.

Korzystając z, mojego ulubionego, lekko zacienionego światła dziennego.

Zajrzyjcie na mojego bloga: http://kolonoweodkuchni.blogspot.com oraz na stronę bułkęsa: bulkes.pl

ps: jak tu nie kochać fotografii kulinarnej i jedzenia !!

Publikacja: Sierpień, 2016

Tagi: baking, bistro, burger, fotografia jedzenia, fotografia kulinarna, gotowanie, menu, mięso, pieczenie, pulled pork, pulledpork, restaurant, szarpana, wieprzowina